vineri, 2 martie 2012

Ce este Google AdSense?

Am inceput acest blog despre adsense cu stangul daca pot spune asa. Mi-am dat seama ca prima postare ar fi trebuit sa fie "Ce este Google AdSense?" asa ca voi vorbi in continuare despre ce este Google AdSense, cu ce se mananca si ce inseamna cu adevarat Google AdSense.

Google Adsense

Daca veti incerca sa va aduceti aminte cum era internetul in urma cu cativa ani, veti vedea ca publicitatea a fost facuta într-un mod foarte asemanator cu alte tipuri de suporturi media, precum televiziunea sau de fapt, mai mult ca ceea ce vedeti într-un ziar.

In trecut ati fi intrat pe un site si ati fi vazut intr-o anumita parte a site-ului un banner (de obicei avand o dimensiune destul de mare) ce ar fi prezentat sau ar fi facut reclama pentru orice ar fi platit o anumita persoana dornica de reclama in spatiu disponibil pe un anume site.

Cu toate acestea, exista o problema cu acest tip de publicitate online. Nu se foloseau de faptul ca reclamele nu erau intr-un anume ziar, ci pe internet. Sigur ati observat de-a lungul timpului reclame ce nu sunt in concordanta cu continutul site-ului.

Exemplu: Vizitati un magazin online, cautand un mouse in schimb vedeti afisat un banner ce face reclama unui nou model aparut al unei masini.

Chiar daca la un anumit punct veti vrea sa cumparati o masina, in acest moment aveti nevoie de un mouse si probabil ca daca ar fi fost afisat o imagine ce continea componente de computer ati fi accesat pagina site-ului respectiv.

Se pare ca si cei de la Google s-au gandit la asta , asa ca au venit cu o idee in stare sa rezolve aceasta problema. Este vorba de Google Adsense, un sistem de publicitate targetata.

Tot ceea ce ai de facut in calitate de webdesigner/ webmaster este sa aloci un spatiu sau mai multe special pentru amplasarea anunturilor Google Adsense.

Functionarea Google Adsense se bazeaza pe selectarea cuvintelor cheie de pe paginile web pe care apar reclame Adsense, cautarea intr-o baza de date a siteurilor web asociate cu continutul paginii respective si asa apar anunturile targetate.

In calitate de webmaster vei fi remunerat pentru fiecare click dat pe bannerele amplasate pe site. Cel mai interesant lucru despre Google AdSense este ca tot continutul unui banner este relevant.

Aceasta relevanta este cheia succesului programului. Agentul de publicitate are un anunţ relevant plasat, editorul câştigă bani de pe urma conţinutului.

Toate tranzactiile sunt realizate prin intermediul Google, agenţii de publicitate si editorii au acces la statistici care sa ii ajute sa inteleaga si sa modereze eficienta campaniei lor.

Intregul proces este elegant, simplu si eficient pentru toata lumea, de la vizitatorii site-ului la agenţii de publicitate, si este unul dintre motivele pentru care Google este cunoscut sunt pentru inovatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu